Bucureşti, unde eşti?

Filmul ‘Bucureşti, unde eşti?’, de Vlad Petri, un documentar despre protestele de stradă care au avut loc în urmă cu doi ani, în Capitală, va fi proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam (22 ianuarie – 2 februarie), informează site-ul oficial al evenimentului.
Regizorul Vlad Petri a urmărit şi a vorbit cu o parte dintre persoanele care au ocupat străzile Bucureştiului în acea perioadă.
‘La 23 de ani de la Revoluţia Română, Bucureştiul se revoltă din nou. Oameni în vârstă, şomeri, tineri studenţi, poliţişti, oameni fără căpătâi, activişti şi filistini, toţi se adună pe străzile oraşului, cu o singură dorinţă – aceea de a avea o viaţă mai bună, deşi niciunul nu are o idee clară despre cum ar trebui să arate această viaţă’, scrie în prezentarea filmului, pe site-ul festivalului.
Potrivit paginii oficiale a festivalului, ‘Vlad Petri a urmărit povestea acestor oameni timp de un an, de la primele zile ale protestelor împotriva Guvernului până la referendumul împotriva preşedintelui”.
”Atitudinea autorului cu privire la aceste evenimente merge mai departe de dimensiunea politică a acestor mişcări: el prezintă această revoluţie contemporană ca pe un teatru al absurdului, ca pe un spectacol improvizat de oameni care sunt pierduţi, dar mai au încă speranţe şi iluzii’, se mai arată pe pagina oficială a Festivalului de la Rotterdam.
‘Bucureşti, unde eşti?’ este prezentat în secţiunea ‘My Own Private Europe’ a festivalului , alături de producţii din Ungaria, Portugalia, Finlanda şi Belgia.

Bucureşti, unde eşti?

| Actualitate |