Calea Victoriei din Bucureşti urmează să fie reabilitată şi modernizată pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, prin extinderea trotuarelor şi amenajarea pistelor pentru biciclişti, proiectul urmând dureze şase luni şi să coste 8.700.000 de lei, potrivit Primăriei Capitalei.
Municipalitatea a anunţat că lucrările de reabilitare şi modernizare a Căii Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, au în vedere atât extinderea trotuarelor, cât şi amenajarea pistelor pentru biciclişti, prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil.
Astfel, pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie, prin borduri înalte de 10 centimetri, iar trotuarele, prin bolarzi.
În ceea ce priveşte traficul rutier, acesta se va desfăşura pe două benzi de ciruclatie cu sens unic, creându-se, în zona intersecţiilor, o a treia bandă de încadrare, pentru virajul la stânga sau la dreapta.
Proiectul presupune şi modernizarea reţelei de iluminat public, a spaţiilor verzi şi a mobilierului urban.
Potrivit municipalităţii, lucrările ar putea începe în 24 februarie, dacă vremea va permite acest lucru, şi ar urma să dureze şase luni, respectiv până în august. Pe durata desfăşurării lucrărilor traficul rutier va fi restricţionat, urmând să se circule doar pe două benzi.
Costul total al proiectului este de 8.700.000 de lei.
„Odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativă la Calea Victoriei şi Bulevardul Lascăr Catargiu deoarece preia o parte importantă dintre maşinile care traversează oraşul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt, o zonă de promenadă din Centrul Bucureştiului. Lucrările de modernizare vor viza şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Calea Victoriei din Capitală, refăcută între Piaţa Victoriei şi Griviţei, cu trotuare largi şi piste pentru biciclişti

| Actualitate |