Teatrul Ion Creangă vă aşteaptă vineri, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas din Fundul Curţii, pentru a lua parte la captivanta lectură interactivă a cărţii „Cum s-a născut poporul român”.

Vorbind despre altfel de super-eroi, aceasta este „o poveste minunată”, după cum o descrie chiar autorul său, istoricul Neagu Djuvara: o poveste care „seamănă cu minunile de care ne vorbeşte Sfânta Scriptură: nu înţelege uşor mintea noastră cum de s-a întâmplat aşa ceva. Şi acea poveste e: Cum s-a născut poporul român? Ce neamuri au fost din vechime pe acest pământ care e azi al nostru, ce fel de oameni erau, cu ce se îndeletniceau. Cum au venit alte popoare, pe rând, cum s-au războit sau cum s-au amestecat unii cu alţii şi cum, în cele din urmă, după vreo mie de ani de mari mişcări şi mari frământări, a ieşit un popor întreg de sute de mii, apoi de milioane de oameni vorbind toţi aceeaşi limbă şi având aceleaşi datini şi obiceiuri.”

Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, va fi povestitorul iscusit care ne va tălmăci toate aceste aventuri nemaipomenite, cu ostaşi viteji şi gospodari harnici, cu drag de ţară şi grijă de slovele purtătoate de istorii bine ticluite.

Organizatorii vă invită, aşadar, la Librăria Humanitas din Fundul Curţii, pentru a descoperi „Cum s-a născut poporul român” şi cât de important este să ne cunoaştem istoria şi adevăraţii eroi care au făcut ca trecutul plin de curaj al lui „a fost odată…” să se transforme în viitorul noilor generaţii.

Cartea „Cum s-a născut poporul român” de Neagu Djuvara, prezentată într-o lectură interactivă