Clădirea monumentală a Teatrului ‘Maria Filotti’ va fi restaurată

Clădirea monumentală a Teatrului ‘Maria Filotti’ din Brăila intră de săptămâna viitoare într-un amplu proces de restaurare şi consolidare, proiect în valoare de peste 15 milioane de lei, realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.
Proiectul, intitulat ‘Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti Brăila’, presupune execuţia lucrărilor de rezistenţă, arhitectură, acoperişuri, ornamente, instalaţii de ventilaţie şi instalaţii electrice, iar perioada de implementare a lui este de 18 luni.
Potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu, scopul principal al restaurării şi consolidării teatrului este includerea acestui monument istoric în circuitul turistic naţional şi internaţional, deschiderea lui permanentă spre vizitare atât pentru grupuri organizate, cât şi pentru vizitatori ocazionali.
Ultimele intervenţii de amploare la imobil s-au făcut în perioada 1980-1988, când teatrul a fost consolidat, renovat şi restaurat de o echipă formată din arhitecţi, constructori, graficieni, pictori, sculptori, ceramişti şi sticlari.
Valoarea totală a contractului este de 15,6 milioane de lei, din care 80,35% reprezintă fonduri europene nerambursabile, 17,65% bani de la bugetul de stat şi 2% contribuţia de la bugetul local. Proiectul asigură continuitatea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brăila.
Clădirea Teatrului ‘Maria Filotti’ a fost construită în jurul anului 1850 şi se află pe lista clădirilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional.

Clădirea monumentală a Teatrului ‘Maria Filotti’ va fi restaurată

| Actualitate, Teatru |