Clujul este cel mai primitor oraş european

Potrivit unui studiu realizat o dată la trei ani de Comisia Europeană, Clujul este cel mai primitor oraş de pe bătrânul continent. La coada clasamentului se află Atena.

Străinii se simt cel mai bine în Cluj. O arată un studiu realizat de Comisia Europeană, în mai multe oraşe din UE, dar şi din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia.

Oraşul de sub Feleac este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte percepţia pozitivă faţă de străinii care îl vizitează. Clujenii sunt urmaţi de locuitorii din Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga. Percepţia cea mai proastă faţă de străini o au grecii din Atena.

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au răspuns afirmativ. Spre comparaţie, doar 40% dinntre bucureşteni au dat acelaţi răspuns.

Clujul este unul dintre oraşele din România cu cei mai mulţi vizitatori străini. În primăvara anului trecut, de exemplu, oraşul a fost vizitat de peste 15.000 de cetăţeni străini.

Studiul, intitulat „Calitatea vieţii în oraşele europene„, este realizat de Comisia Europeană o dată la trei ani. Acum fost chestionate 41.000 de persoane din pe 79 de oraşe din Uniunea Europeană, dar şi din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia. În România, la sudiu au participat Cluj-Napoca, Bucureşti şi Piatra Neamţ.  Au fost avute în vedere calitatea vieţii, sistemul de sănătate şi condiţiile de transport.

Clujul este cel mai primitor oraş european

| Actualitate, Locuri |