Muzeul Național al Literaturii Române din București organizează marți, de la ora 18.00, un Concert de Paști in memoriam Andrei Bodiu.

Flautistul de renume mondial Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare vor rezona cu poemele rostite de invitatul special al evenimentului, maestrul Eusebiu Ștefănescu. Prezintă: scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Poetul, prozatorul, criticul literar, profesorul Andrei Bodiu a încetat fulgerător din viață în noaptea de 3 spre 4 aprilie, în timp ce se afla la Oradea. Cauza decesului a fost un infarct.

Născut la 27 aprilie 1965, la Baia Mare, Andrei Bodiu a studiat la Timișoara, unde și-a luat și doctoratul cu teza Poezia generației optzeci. A publicat volumele de poezie: Pauză de respirație (împreună cu Caius Dobrescu, Simona Popescu și Marius Oprea), Cursa de 24 de ore, Poezii patriotice, Studii pe viață și pe moarte şi Oameni obosiți. A făcut parte dintre scriitorii români care au călătorit cu “Expresul Literaturii 2000”, publicând ulterior un jurnal de călătorie: Jurnalexpress Europa 2000.

Ion Bogdan Ștefănescu este prim flautist al Filarmonicii George Enescu din București, solist al Filarmonicii “Banatul” din Timișoara și membru al unor binecunoscute ansambluri de muzică contemporană: Contraste, Profil (membru fondator), Pro Contemporania (membru fondator), iar în anul 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra. Din 2012 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Concert de Paști in memoriam Andrei Bodiu, la Muzeul Literaturii Române