Două filme româneşti, în competiţie la secţiunea Berlinale Forum

Treizeci şi nouă de filme, între care două româneşti, vor intra în competiţie la secţiunea Berlinale Forum în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ce va avea loc între 6 şi 16 februarie. Secţiunea Forum a Festivalului prezintă anual o selecţie de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producţiile care pot fi vizionate aici sunt la graniţa dintre artă şi cinema. Anul acesta Berlinale Forum aduce pe marele ecran 28 de premiere mondiale şi 8 premiere internaţionale.

Printre filmele selectate se regăseşte şi pelicula ‘Al doilea joc’, regizat de Corneliu Porumboiu, care va fi difuzat în premieră mondială la Berlin. Documentarul are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un un vechi meci de fotbal înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl său însuşi a fost atunci arbitrul meciului. Între cei doi se naşte o discuţie, care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni şi amintiri.

De asemenea coproducţia română-germană ‘Pădurea e ca muntele, vezi?’ regizată de Christiane Schmidt şi Didier Guillian va fi prezentată la Berlinale Forum.

Două filme româneşti, în competiţie la secţiunea Berlinale Forum

| Actualitate |