Elevi medaliaţi la olimpiade internaţionale, premiaţi de PMB cu excursii la Lisabona

Peste 40 de elevi bucureşteni medaliaţi la olimpiade internaţionale, majoritatea de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, au fost premiaţi, vineri, de municipalitate cu câte o excursie în Portugalia, la Lisabona, în perioada 11-17 aprilie.
Dintre cei 41 de elevi premiaţi, 30 sunt de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, patru – de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, câte doi – de la Şcoala Internaţională Bucureşti, Şcoala gimnazială 56 şi Colegiul Naţional „Sf. Sava”, iar unul – de la Colegiul Economic Viilor.
Elevii au primit de la primarul general Sorin Oprescu şi câte o diplomă „In Honoris” – cea mai înaltă disticţie a municipalităţii.
La festivitatea de premiere, desfăşurată vineri la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), edilul a mulţumit atât elevilor, cât şi părinţilor şi profesorilor, pentru efortul depus în obţinerea diplomelor.
„Vă mulţumesc tuturor olimpicilor internaţionali pentru că existaţi. Le mulţumesc părinţilor care în primii ani de educaţie au fost pilonul principal, după aceea profesorilor care au început să-i pregătească şi din punct de vedere profesional şi al conduitei”, a declarat Sorin Oprescu.
Cele mai multe premii obţinute de olimpicii internaţionali în diverse competiţii internaţionale şcolare au fost la matematică, astrofizică şi astronomie, informatică, dar şi la limba turcă. Printre materiile premiate se află şi biologia, limba şi literatura şi spiritualitatea românească, chimia şi ştiinţele pământului.
Elevii bucureşteni premiaţi au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la aceste concursuri internaţionale şcoalare.
La festivitatea de vineri a participat şi inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, care, la rândul său, le-a mulţumit elevilor pentru performanţele obţinute şi pentru munca depusă alături de profesorii bucureşteni.

Elevi medaliaţi la olimpiade internaţionale, premiaţi de PMB cu excursii la Lisabona