Grigore Vieru, comemorat la Chișinău

Poetul Grigore Vieru a fost comemorat sâmbătă, când se împlinesc cinci ani de la moartea sa, la Chișinău. La mormântul lui a fost organizat un serviciu religios, iar de dimineaţă preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, dar şi șefii unor partide de peste Prut – precum Mihail Ghimpu (PL) sau Vlad Filat (PLD) – au depus flori la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor.

Familia poetului spune că prezenţa lui Grigore Vieru este simţită şi acum prin opera lui. „Mă mir şi mă cutremur atunci când vorbesc la timpul trecut, dar în realitatea îi simt prezenţa alăturea şi cred că nu doar eu, cred că majoritatea cetăţenilor. Luptă mai departe Grigore Vieru prin cântecul său, prin poemul său, prin opera sa”, a declarat fiul poetului, Călin Vieru, potrivit publika.md.

Grigore Vieru s-a stins din viaţă în urma unui grav accident rutier petrecut pe 18 ianuarie 2009. Tragedia s-a întâmplat în timp ce poetul se întorcea de la Cahul, unde participase la un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu. Grigore Vieru a avut o operă vastă, a fost premiat în numeroase rânduri şi a fost membru în diverse foruri de cultură, inclusiv membru de onoare şi membru corespondent al Academiei Române.

Grigore Vieru, comemorat la Chișinău

| Actualitate |