Les Films de Cannes a Bucarest 2013

Au fost puse în vânzare primele bilete pentru festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, ce se va desfăşura între 25 şi 31 octombrie, informează un comunicat al organizatorilor.
Graţie cererii de bilete din anii trecuţi şi a interesului stârnit deja de ediţia de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în programul Les Films de Cannes a Bucarest. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor avea loc proiecţii şi la CinemaPRO.
Cinefilii pot cumpăra bilete la unele dintre cele mai aşteptate filme din program, printre care şi două filme laureate cu Palme d’Or. Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanenţă pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro.
‘Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian)’, cu Benicio del Toro şi Mathieu Amalric, va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului.
Este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare ştiinţifică într-un ‘western psihanalitic uimitor şi pasionant’, potrivit Le Figaro. Cinefilii îşi pot cumpăra bilete la acest film începând din 23 septembrie.
Tot de luni s-au pus în vânzare biletele şi la proiecţiile de gală ale filmelor ‘Adele: Capitolele 1 & 2/ La Vie d’Adele: Chapitres 1 & 2’, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, şi ‘Heli’, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezenţa regizorilor, care vor rămâne să discute cu spectatorii la final.
Tot din 23 septembrie, cinefilii îşi pot cumpăra bilete la ‘Sous le Soleil de Satan’, cu Gerard Depardieu şi Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat în 1987, şi la ‘Los Bastardos’, titlul care l-a impus în atenţia criticii internaţionale pe Amat Escalante.
‘Los Bastardos’, un amestec de dramă socială şi thriller violent amintind de ‘Funny Games’ al lui Michael Haneke, urmăreşte o zi din viaţa a doi imigranţi mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.
Biletele pot fi achiziţionate separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului.
Les Films de Cannes a Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux. Ediţia a patra va fi organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii.

Les Films de Cannes a Bucarest 2013

| Actualitate |