Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Zagreb

Filmul „În acvariu”, de Tudor Cristian Jurgiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Zagreb, Croaţia, care a avut loc în perioada 20 – 27 octombrie. Premiul este însoţit de un cec în valoare de 1.000 de euro, informează site-ul evenimentului.

„În acvariu”, de Tudor Jurgiu, spune povestea unui cuplu – George şi Cristina. Aceştia încearcă să se despartă, dar nu par să reuşească.

Scurtmetrajul a fost prezentat în primăvara anului acesta în secţiunea Cinefondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unde a primit premiul al treilea.

În secţiunea dedicată scurtmetrajelor la Festivalul de la Zagreb, o menţiune specială a fost acordată islandezului Gudmundur Arnar Gudmunsson, pentru „Whale Valley”.

Juriul care a decis câştigătorii secţiunii de scurtmetraje, acelaşi care a decis şi premiile pentru lungmetraj, a fost format din producătoarea de film română Ada Solomon, criticul american Leo Barraclough şi regizorul sârb Srdan Golubovic.

Filmul „The Lunchbox”, de Ritesh Batra, ovaţionat în numeroase festivaluri, a câştigat marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj – Landoul de Aur, în valoare de 4.000 de euro – la Zagreb.

Totodată, croatul Nevio Marasovic a obţinut o menţiune specială pentru „Vis-à-Vis”.

„The Captain and His Pirate”, de Andy Wolff, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, iar sârbul Željko Mirković a primit o menţiune specială, pentru „The Second Meeting”, în aceeaşi secţiune.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Zagreb

| Actualitate |