Primarii din zona Baraolt, conducerea CJ Covasna şi parlamentari UDMR, solidari cu primarul comunei Belin, Siko Imre, arestat pentru ultraj

Primarii din zona Baraolt, judeţul Covasna, se solidarizează cu colegul lor din comuna Belin, Siko Imre, arestat preventiv pentru ultraj, după ce i-a bătut, alături de alte două persoane, pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia.
Primarii din zona Baraolt, alături de conducerea CJ Covasna şi parlamentari UDMR, au susţinut pe 25 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, o conferinţă de presă comună, exprimându-şi solidaritatea cu primarul comunei Belin, Siko Imre, arestat preventiv pentru ultraj.
Preşedintele teritorial al UDMR din zona Baraolt, consilierul judeţean Vancza Tibor, a subliniat că primarul Siko Imre „nu merită un astfel de tratament”.
„Noi credem în nevinovăţia primarului şi în justiţie. De la cei avizaţi cerem ca să ancheteze şi condiţiile în care s-a ajuns în această situaţie, dar şi premisele”, a spus Vancza.
La rândul său, secretarul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Covasna, Orban B. Gabor, a menţionat că la şedinţa de miercuri a ATOP, care a avut loc la Belin, atmosfera era una încordată, iar a doua zi peste 30 de persoane au înregistrat la ATOP declaraţii cu privire la activitatea celor doi poliţişti din comună.
Totodată, s-a menţionat că între şeful de post şi autorităţile locale din Belin există un conflict mai vechi, printre altele şi pentru că şeful de post locuieşte de ani de zile într-o locuinţă de serviciu ce aparţine primăriei, dar nu a plătit niciodată chirie şi nici nu vrea să se mute într-o altă locuinţă de serviciu aparţinând postului de Poliţie.
Primarii din zona Baraolt, între care cel al oraşului Baraolt şi cei ai comunelor Vârghiş, Brăduţ, Aita Mare şi Băţani, şi-au exprimat solidaritatea faţă de colegul lor din Belin, Siko Imre, spunând că şi în rândul localnicilor s-au strâns aproximativ 500 de semnături de sprijin, cerând cercetarea în libertate al edilului.
La conferinţa de presă s-a mai menţionat că nepotul, şi nu fiul primarului este cel arestat preventiv, aşa cum a susţinut reprezentantul Parchetului.
Primarul comunei Belin, Siko Imre, şi alte două persoane, reţinuţi după ce i-ar fi bătut pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia, au fost arestaţi preventiv pe 22 noiembrie, pentru ultraj, de Judecătoria Sfântu Gheorghe, care a admis propunerea procurorilor.
Edilul a făcut recurs la decizia Judecătoriei, care va fi judecat marţi la Tribunalul Covasna.
Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi declara, vineri, că celelalte două persoane arestate în acest caz sunt fratele şi fiul edilului.
Incidentul din faţa Postului de Poliţie al comunei Belin a avut loc în seara zilei de 20 noiembrie, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin.
Primele verificări au arătat că şeful de post din comună şi ajutorul acestuia, aflaţi în autospeciala de serviciu pe drumul comunal 37, ar fi fost blocaţi în trafic de un autoturism în care se aflau două persoane. Una dintre cele două persoane, care ar fi fost în stare avansată de ebrietate, le-ar fi solicitat poliţiştilor explicaţii cu privire la motivul prezenţei lor, la acea oră, în comună, adresându-le injurii şi agresându-i fizic.
La scurt timp, acelaşi autoturism a oprit în faţa sediului Postului de Poliţie, iar din acesta au coborât patru persoane, respectiv cei doi bărbaţi, alături de un al treilea bărbat şi o femeie. Ulterior, şeful de post şi ajutorul acestuia ar fi fost loviţi cu pumnii de cele patru persoane, în faţa Postului de Poliţie, iar unul dintre suspecţi ar fi încercat să îl stranguleze pe un agent cu o cravată. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen.

Primarii din zona Baraolt, conducerea CJ Covasna şi parlamentari UDMR, solidari cu primarul comunei Belin, Siko Imre, arestat pentru ultraj

| Actualitate |