România a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014.
România a înscris prin Torosidis ’55 (autogol), iar pentru Grecia a punctat Mitroglou ’23.
În tur, pe 15 noiembrie, la Pireu, Grecia s-a impus cu scorul de 3-1.
Selecţionata României a disputat al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie, după ce a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei D a preliminariilor, după Olanda. În 2001, România cu Gheorghe Hagi selecţioner a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud, după ce a pierdut barajul cu selecţionata Sloveniei, 1-2 în deplasare, şi 1-1 pe teren propriu.
România nu a mai fost prezentă la turneul final al Cupei Mondiale din 1998, când competiţia a avut loc în Franţa.

Căpitanul naţionalei Greciei, Giorgios Karagounis, a declarat, marţi seară, după calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, că dedică acest succes poporului elen şi familiei sale, informează site-ul oficial al UEFA.
„Un alt moment exceţional pentru noi şi o calificare meritată. Aşteptăm acest moment de doi ani şi în final am fost premiaţi cu această calificare. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am reuşit să fac la naţională. Îmbrac de 14 ani tricoul naţional, am participat la trei europene, acum voi merge pentru a doua oară la Cupa Mondială şi sunt mândru. Dacă nu ne calificam, aceasta putea fi ultima mea partidă la naţională. Nu pot să descriu emoţiile pe care le am. Dedic această calificare poporului grec şi familiei mele”, a spus Karagounis.

România a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia