Sărbătoarea Muzicii ajunge la București, în Club Control, sâmbătă, de la ora 19.00, concomitent cu manifestarea internațională.

Wanlov & The Afro-Gypsy Band aduce sensibilitatea muzicii afro-gypsy publicului românesc în cadrul unui turneu național, un eclectism cultural transpus în muzică.

Albumele lui Wanlov Kubolor au extins limitele culturii afro-pop, utilizând din plin elemente autobiografice date de dubla etnie: română și ghaneză. Acesta cântă despre întâlnirea culturilor diverse.

Wanlov & the Afro-Gypsy Band a obținut premiul Mondomix la Festivalul Babel Med de la Marsilia, în 2013. Grupul face parte din Programul Equation Musique derulat de Institutul Francez din Paris și Organizația Internațională a Francofoniei. Albumul curent a fost dezvoltat într-o rezidență Cité des Arts de la Paris, facilitat prin dispozitivul Visa al Institutului Francez Paris.

Wanlov & the Afro-Gypsy Band cântă în cinci oraşe din România în turneul Sărbătorii Muzicii, organizat de Institutul Francez din România.

Programul Turneului în România

16 iunie — 19h00, Buzău (Cafeneaua Artiștilor)

20 iunie — 18h00, Ploiești (Centrul dramatic MYTHOS)

21 iunie — 19h00, București (Club Control)

22 iunie — 17h00, Constanța (Centrul comercial Cora)

25 iunie — 21h00, Cluj (cafeneaua La Cizmarie)

Accesul la concertele din cadrul turneului este gratuit.

Dezvoltată la inițiativa lui Jack Lang, în octombrie 1981, Sărbătoarea Muzicii (Fęte de la Musique) a căpătat amploare internațională, fiind sărbătorită în peste 460 de orașe din 110 țări, precum Germania, Italia, Egipt, Australia sau Japonia. Scopul sărbătorii este să încurajeze artiștii să cânte genuri muzicale diverse pentru publicul larg.

Sărbătoarea Muzicii, la Bucureşti