Victor Ponta s-a intalnit George Soros

Victor Ponta s-a intalnit, pe 11 martie, cu omul de afaceri George Soros. Oficial, scopul vizitei in Romania a fost sustinerea promovarii culturii romilor. George Soros este unul dintre artizanii schimbării numelui de țigan în (r)rom. Insa intalnirea cu premierul ar fi avut si un alt scop: discutarea problemei Rosia Montana.
Victor Ponta a negat ca s-ar fi discutat problema Rosia Montana, precizand ca ar fi discutat cu George Soros si cu Damian Draghici programele pentru romi.

In cursul serii, la intrebarile ziaristilor, Victor Ponta a raspuns, la Palatul Parlamentului: „Nu as fi discutat cu dl. Soros despre Rosia Montana. Daca vreti sa discutati de Rosia Montana, trebuie sa vorbiti cu dl ministru Korodi (ministrul Mediului, n.r.) si cred ca stiti raspunsul”.

Intalnirea nu a fost trecuta pe agenda oficiala a premierului.

Oficial, George Soros, presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, a venit in Romania pentru a discuta despre problema romilor. Acesta a vizitat impreuna cu Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educatie, Angela Filote, Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6, Asociatia Romano ButiQ la sediul din cartierul Giulesti-Sarbi, in spatiul in care se lucreaza la infiintarea primul Muzeu al Culturii Romilor din Romania in Sectorul 6.

Open Society Foundations, fundatia finantata de George Soros, a precizat in septembrie, anul trecut, intr-un comunicat, ca miliardarul de origine ungara nu are niciun interes financiar sau de alta natura in proiectul minier de la Rosia Montana.

Victor Ponta s-a intalnit George Soros

| Actualitate |