Ziua Păsărilor, o iniţiativă a Societăţii Ornitologice Române (SOR), va fi sărbătorită în acest an pe 6 aprilie, la Muzeul Satului din Capitală, prin ateliere pentru copii, proiecţie de film şi lansarea unui album foto, manifestări fiind programate şi la celelalte sucursale SOR.
Prima parte a acţiunii este dedicată „celor mai mici păsărari sau celor care abia acum iau contact cu lumea păsărilor”. De la ora 11.00, la scena Dumitra, va avea loc o piesă de teatru de păpuşi, reprezentaţie a trupei Clopoţel.
După aceea, copiii cu vârste între 5 şi 14 ani vor putea participa la mai multe ateliere speciale. Astfel, ei pot orna turtă dulce, pot rezolva puzzle-uri cu păsări sau pot colora planşe. De asemenea, ei vor mai putea alege să se aventureze în muzeu să verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR sau să facă un tur ornitologic pentru a vedea păsările cu binoclurile şi cu luneta. Atelierele au loc de la ora 12.00 la ora 14.00.
Începând cu ora 14.00, la Sala Multimedia din cadrul Muzeului Satului are loc proiecţia filmului „Delta Dunării – paradisul aproape pierdut”, realizat de Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta”.
În plus, de la ora 16.00, în acelaşi spaţiu, va avea loc lansarea cărţii „Păsările din Lunca şi Delta Dunării”, un album foto cu instantanee de excepţie realizate de mai mulţi fotografi de natură din România: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau şi Mircea Bezergheanu şi text de Doru Panaitescu şi Vlad Cioflec. Albumul este şi un mic ghid pentru cei care încep să deprindă birdwatching-ul în România. Volumul va putea fi achiziţionat şi de la standul SOR, deschis pe toată durata evenimentului.
Ziua Păsărilor va fi sărbătorită şi la celelalte sucursale ale Societăţii Ornitologice Române.
La Cluj-Napoca sunt programate două acţiuni: copiii şi păsărarii începători sunt aşteptaţi de la ora 10.00 în Grădina Facultăţii de Biologie pentru a observa păsări cu binoclul şi luneta şi păsărarii cu mai multă experienţă se reunesc de la ora 10.00 la secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru un tur ornitologic, cu lunete şi binocluri, tur care începe de la muzeu şi se continuă în pădurea Hoia.
Ziua Păsărilor este sărbătorită de 20 de ani, la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române, la începutul lunii aprilie.

Ziua Păsărilor, sărbătorită la Muzeul Satului din Capitală

| Actualitate |