Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sambata, 8 noiembrie 2014, ora 11.30, la o vizita cu ghidaj gratuit in Colectia Josefina si Eugen Taru la Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111). Prezentarea este sustinuta de Elena Ciocoiu, specialist in cadrul sectiei Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing.

Se plateste doar biletul de intrare in muzeu, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la  programari@art.museum.ro, in limita locurilor disponibile.

Eugen Taru (1913 – 1991) a fost un grafician cu o bogata activitate in domeniul desenului satiric si al ilustratiei de carte, dar si un talentat caricaturist, cunoscut pentru umorul sau subtil. Colectia Josefina si Eugen Taru cuprinde o suta cinzeci si doua de piese (dintre care treizeci si opt de lucrari semnate de Eugen Taru), lucrari de pictura si grafica realizate de maestrii artei romanesti, icoane pe lemn si sticla si un ansamblu de arta extrem-orientala.

In Colectia Josefina si Eugen Taru se regasesc lucrari ale unor nume importante din arta romaneasca moderna, precum: Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Francisc Sirato si Alexandru Ciucurencu.

Colectia Josefina si Eugen Taru

| Arte vizuale, Evenimente |