Devenită tradiție în preajma Sărbătorilor Pascale, de aproape 11 ani,  expoziția de pictură cu titlul Coloane de lumină, pelerinaj ortodox: Bucovina, Athos, Ierusalim, semnată Mihai Gavril, se arată și dezvăluie publicului, la Elite Art Gallery, luni, de la ora 18.

Cuvântul de început îl va avea criticul de artă Mircea Deac.

Arcade și clopote, fragmente de frescă, potire, coloane și capiteluri apar în picturile lui Mihail Gavril, alături de simbolistica proprie, precum o taină sfântă, în Săptămâna Mare înaintea Paștelui. Cel aproape cu sufletul de căldura din pânzele maestrului va vedea apoi ansambluri bisericești, flori, strane și ziduri clădite pe verticale, înălțate spre cer sau închise în măsuri perfecte ca pătratele. Precum o troiță spre care vii cu capul plecat, cu sufletul deschis, pictura sa vorbește spiritului din noi, în diverse mijloace și rezolvări tehnice.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 14 aprilie – 2 mai, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11.00-19.00, iar sâmbăta în intervalul 11.00-17.00, la Elite Art Gallery din strada Academiei nr. 15.

Coloane de lumină, la Elite Art Gallery