Muzeul National de Arta al Romaniei va invita in luna septembrie la o serie de vizite cu ghidaj gratuit in expozitia De la Scoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artisti la Bucurestiintre 1864-1948, deschisa pana pe 28 septembrie 2014 la parterul Galeriei Nationale (Calea Victoriei 49-53).

 

Vizitele au loc astfel:

  • Joi, 18 septembrie, ora 17.30
  • Sambata, 20 septembrie, ora 11.30

 

Se plateste doar biletul de acces in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, in limita locurilor disponibile.

 

Expozitia De la Scoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artisti la Bucureşti intre 1864-1948 include peste doua sute de lucrari de pictura, sculptura si grafica, dintre care unele expuse in premiera. Selectia este reprezentativa pentru aproape o suta de ani din istoria Scolii Nationale de Belle-Arte, ilustrand parcursul invatamantului artistic romanesc de inalt nivel si evolutia artei moderne romanesti.

 

Scoala Nationala de Belle-Arte a fost fondata in iunie 1864, gratie eforturilor pictorilor Theodor Aman, devenit primul sau director, si Gheorghe Tattarescu. Clasata initial in randul scolilor secundare, institutia a dobandit recunoasterea statutului sau universitar in anul 1931. De-a lungul timpului, rectori au fost mari artisti cu har pedagogic, printre care George Demetrescu Mirea, Camil Ressu, Eustatiu Stoenescu, Jean Al. Steriadi, Alexandru Ciucurencu.

De la Scoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artisti la Bucuresti intre 1864-1948

| Arte vizuale, Evenimente |