Expoziția „Capodopere ale artei grafice. Henri Matisse” este prezentată în premieră în România, la Palatul Noblesse și poate fi vizitată până pe 7 iunie, au anunțat organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Aceasta este prima expoziție din România semnată de Henri Matisse, formată din 83 de lucrări de litografie aduse în țară prin intermediul Asociației Culturale Noblesse.

Unele dintre lucrările expuse au fost prezentate în diferite mari muzee ale lumii. Litografiile sunt realizate de către artist în perioada 1945-1950.

“Prin această expoziție asistăm la un spectacol ce ne poartă pe traseul urmat de artist în căutarea fericirii și a creativității. Expoziția își propune să arate și latura hotărâtă a artistului care, deși înfruntă greutăți fiind forțat să se retragă la Nisa din cauza celui De-Al II-lea Război Mondial, dar și pentru că este bolnav de cancer, a reușit să înflorească în fiecare zi continuând să impresioneze și astăzi”, a declarat Adela Mara, directorul cultural al Asociației Culturale Noblesse.

Expoziția poate fi vizitată în timpul săptămânii între 10.00 și 19.00 în baza unei progrămari telefonice, iar prețul unui bilet este de 45 de lei.

De asemenea, pentru a marca prezența acestor lucrări, în fiecare sâmbătă la Palatul Noblesse se va organiza „Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse” la care vizitatorii vor putea gusta delicii culinare, vor beneficia de un tur privat al palatului și al expoziției, iar prețul unui bilet va fi de 90 de lei.

Expoziție Henri Matisse, în premieră în România