Elite Art Gallery va găzdui în intervalul 6-23 mai o amplă expoziţie de sculptură şi pictură, intitulată “Gândul clipă” şi semnată de Elena Surdu Stănescu şi Ruxandra Papa.

Elena Surdu Stănescu născută în Bucureşti, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice în cadrul Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, distinsă cu premiul Merit şi devotament francez, medalia de argint și medalia de aur la Paris, cu Medalia de Aur la Salonul XII MCA și Marea Medalie de Aur la Cannes-Azur la Salonul al XIII MCA, este prezentă în numeroase expoziții în țară și străinătate.

„Ceea ce vrea să spună în ultimă instanţă Elena Surdu Stănescu, atât prin portretele să le zicem obişnuite cât şi prin cele compoziţionale, nu este nimic altceva decât faptul că arta sa îşi trage întreaga vitalitate din înţelegerea rostului fiinţei umane ca scop al evoluţiei universului şi prin urmare, din efortul continuu de a-i descoperi urmele şi de a-i glorifica existenţa în fiecare segment şi în fiecare manifestare a acestuia. Este o viziune tangentă cu panteismul, dar fără conotaţiile doctrinare ale acestuia, graţie căreia artista reuşeşte să ilustreze convingător de-a lungul mai multor cicluri de lucrări, un concept pe cât de dificil de tradus în imagini, pe atât de elocvent şi de tonic – plenitudinea”, afirmă Corneliu Ostahie, criticul de artă care va avea cuvântul la deschiderea oficială a expoziției.

Ruxandra Papa este născută în Bucureşti şi absolventă a Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” la Facultatea de Arte Plastice, studiază secția Pictură Monumentală şi Restaurare, având trei specializări: pictură monumentală, restaurare şi profesor de desen, premiată cu Menţiune de onoare Metro Toronto Convention Centrer Canada, cu Premiul I în cadrul Expoziției Internaționale de Artă a Miniaturii Metro Toronto, Convention Center Canada, cu Menţiune la Expoziția Internațională Maison Laffite Franţa, cu Menţiunea de onoare „Del Bello” Gallery, Canada, desfășurând de asemenea o activitate artistică amplă, atât în țară, cât și în străinătate.

“Pictura Ruxandrei Papa, sub aparenţa ei daca vreti, muzeală, care ne aduce spre o tradiţie de muzeu european (…) ascunde această libertate a imaginarului, această libertate de a concepe în peisaj implicaţii foarte variate. Arhitecturile niciodată nu vor să câştige o mare densitate; ele sunt nişte semne, ca nişte apariţii spectrale, tabernacule care pot fi greu raportate la o anume tradiţie”, afirmă critical de artă Dan Hăulică.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6-23 mai 2014, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11.00 la ora 19.00, iar sâmbăta de la ora 11.00 la ora 17.00 la Elite Art Gallery din strada Academiei, nr. 15. Deschiderea expoziţiei va avea loc la ora 18.00

Expoziţie semnată Elena Surdu Stănescu şi Ruxandra Papa, la Elite Art Gallery