Imaginea feminităţii, în lucrările unor tinere artiste

Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (CreArT) va găzdui, în perioada 24 februarie – 20 martie, expoziţia „Girls, girls, girls…”, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrările unor tinere artiste, anunţă un comunicat de presă.

Astfel, în cadrul expoziţiei vor fi prezentate lucrări semnate de Emanuela Voinescu, Florina Oprescu şi Adriana Falub, trei tinere care au absolvit anul trecut Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, departamentul Grafică, iar în prezent sunt studente la master. „Lucrările lor sunt o proiecție a feminității fără a fi, însă, intrusiv-feministe și fără a urma un program precis. Acestea pot fi considerate o oglindă a persoanei lor și reflectă modalitatea în care artistele se văd pe ele însele”, afirmă organizatorii expoziţiei.

De asemenea, expoziţia va include lucrări realizate  trei artiste cu experienţă. Este vorba despre Amalia Dulhan, Mihaela Paraschivu şi Stela Lie. Potrivit uneia dintre cele trei artiste, lucrările acestora sunt „nu neapărat feministe dar mai clar, mai asumat feminine, subtil provocatoare, uneori mai triste, melancolice”. „Lucrările noastre sunt mai mult pe hârtie, modeste, poate perisabile. Dar şi tridimensionale pentru că nu știu de ce, încercăm să ieșim din „tablou”, să ocupăm spaţiul, să-l locuim”, mai spune artista.

Conf. univ. Stela Lie, care este și curatorul expoziției, a gândit totul ca o instalație, ca un spațiu de întâlnire al celor șase artiste invitate, pe care publicul pasionat de acest gen de manifestații culturale le poate cunoaște și-și poate confrunta propria viziune asupra feminității cu cea a artistelor.

Vernisajul expoziție a avut loc luni, la ora 18.00, la sediul CreArT din Piaţa Al. Lahovari nr. 7. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, în perioada 24 februarie – 20 martie, în intervalul orar 10.00–18.00.

Imaginea feminităţii, în lucrările unor tinere artiste