În vizită la conu’ Zambacu

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) invită publicul duminică, de la ora 11.00, la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al MNAR, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită.

„Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc. Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea – Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu”, afirmă reprezentanţii MNAR.

Participarea se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, la ora 16.00.

În vizită la conu’ Zambacu

| Arte vizuale |