Muzeul National de Arta al Romaniei, Wallonie-Bruxelles International, Delegatia Wallonie-Bruxelles la Bucuresti si Muzeul Fotografiei din Charleroi, Belgia, va invita sa vizitati expozitia MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului, deschisa in perioada 27 septembrie 2014 – 18 ianuarie 2015 in Salile Kretzulescu ale MNAR.    

 

Expozitia MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului prezinta saizeci de fotografii care recreeaza, prin intermediul unor imagini evocatoare, o lume imaginara, surprinzand deopotriva realitatile angoasante ale epocii artistului.

 

Marcel-G. Lefrancq (1916, Mons – 1974, Vaudignies) debuteaza in 1932, dupa cum o dovedesc primele negative fotografice ramase de la el. S-a format ca autodidact, procurandu-si singur materialele necesare de la un negustor local. Dupa absolvirea Ateneului Regal din Mons, specializarea studii clasice (sectiunea latina – greaca), se inscrie la Institutul Warocque pentru a deveni economist, cursuri la care va renunta pentru a frecventa cercurile studentesti ale Academiei de Arta.

 

Expozitia este organizata in cadrul Programului de cooperare intre Wallonie-Bruxelles International si Romania, marcand totodata si Sarbatoarea Federatiei Wallonie-Bruxelles din Belgia, care are loc pe 27 septembrie.

Tarif: 4 lei

MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului

| Arte vizuale, Evenimente |