Măşti artizanale veneţiene şi carnaval, la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui, în perioada 7-8 martie, o expoziţie de măşti veneţiene, organizată de Institutul Italian de Cultură din București.

Potrivit organizatorilor, expoziția, cu o durată restrânsă de expunere, dar cu un conținut intens și interesant, oferă publicului bucureștean o selecție de măști minunate, atractive ca design, elegante, spirituale și în același timp intrigante, sub semnul Carnavalului de la Veneția.

“Kartaruga realizează toate măștile pe care le produce după tehnici tradiționale ale artizanilor venețieni, îmbogățindu-le totodată prin experimentarea de noi procedee și tehnici de decorare. Lumea Kartaruga este exprimată în creativitatea laboratorului său, numit și La Botega, situat în inima Veneției, de unde absoarbe atmosfera magică și suprarealistă. Măștile Kartaruga, utilizate și în spectacole de teatru și producții cinematografice la nivel internațional (precum cele purtate în Eyes Wide Shut, sau în disneyanul Casanova), ascund și un strop de măiestrie românească, dat fiind că o parte a producției se realizează chiar în România, la Buzău”, mai spun sursele citate.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, la ora 19.00, şi va fi o adevărată petrecere de carnaval, care își propune să readucă atmosfera de veselie trăită în aceste zile în atâtea piețe din Italia. Publicul va putea să admire extraordinarele măști artizanale Kartaruga, să asiste la numerele de jonglerie ale acrobaților promovați de Fundația Parada România și să deguste dulciurile tipice de carnaval din diferitele regiuni ale Italiei, majoritatea pregătite în casă cu această ocazie.

Toată lumea, cu mari și mici, este invitată să vină la petrecere costumată sau cu mască, aducându-și propria contribuție la atmosferă. “A sărbători Carnavalul înseamnă a sărbători viața însăși. Acesta este de fapt principalul aspect cultural și antropologic al Carnavalului”, mai spun organizatorii. Intrarea va fi gratuită.

Măşti artizanale veneţiene şi carnaval, la Muzeul Ţăranului Român