Muzeul National de Arta al Romaniei va invita joi, 27 noiembrie, orele 17.30, la o noua conferinta in cadrul programului Brancoveanu@MNAR cu tema Medicina si cultura în vremea lui Brancoveanu in Galeria de Arta Veche Romaneasca, sustinuta de prof. dr. Octavian Buda, vicepresedinte al Societatii Romane de Istoria Medicinei si redactor coordonator al Revistei de Medicina Legala.

Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021 314 81 19. Se plateste biletul de intrare in galerie (10 lei (intreg) / redus: 5 lei pensionari / 2.5 lei studenti /elevi gratuit).

„Osandit sa nu faca politica armelor, Brancoveanu a facut marea politica a culturii”, spunea Nicolae Iorga. Domnitor cu o profunda vocatie umanista si diplomat abil, Constantin Brancoveanu s-a inconjurat de personalitati de prin rang ale culturii din epoca sa, printre care si o suita de medici de nationalitati diverse, unii devenindu-i sfetnici apropiati. Conferinta propune, asadar, o discutie despre personalitatea si implicarea acestora in activitatea culturala, diplomatica si filantropica a domnitorului muntean.

Cu aceasta ocazie, in sala dedicata artei brancovenesti a Galeriei de Arta Veche Romaneasca va fi expusa o colectie de vase de farmacie, de factura italiana, care dateaza din secolul al XVII-lea. Obiectele vor ramane in expunere pana la jumatatea lunii decembrie.

Medicina si cultura in vremea lui Brancoveanu

| Arte vizuale, Evenimente |