Cea de-a opta ediţie a manifestării Noaptea Albă a Galeriilor (NAG), care va avea avea loc vineri, continuă seria de producție lucrări și expoziții de artă contemporană.

Anul acesta organizatorii au pregătit mai multe premiere: expoziția produsă de NAG, Pasaj, a tinerilor artiști Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar (curator Diana Marincu, manager proiect Alina Bucur), prezentată la MNAC Anexa, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, pentru o perioadă mai extinsă (23 mai – 22 iunie).

Totodată, anul acesta va fi inaugurat un nou program marca NAG, și anume Art On Display, program care își propune intervenția în spațiul urban prin producția și prezentarea unor lucrări de artă contemporană în vitrinele spațiilor comerciale, private și ale instituțiilor publice din București. Programul debutează în cadrul manifestării cu lucrarea Ioanei Ciocan “Inimă albastră”, prezentată, cu sprijinul Graffiti Art Work, în vitrina din Bulevardul Magheru nr. 1.

De asemenea, Noaptea Galeriilor este consecventă în descoperirea și încurajarea tinerilor artiști graficieni, invitând în fiecare an un tânăr artist să conceapă identitatea vizuală a evenimentului. In 2014, Mircea Pop a jucat acest rol instigator, iar noi îl prezentăm la NAG Info Point în str. Piața Amzei nr. 5.

Noaptea Albă A Galeriilor, la o nouă ediţie