Muzeul Național de Artă al României invită publicul sâmbătă, de la ora 11.30, la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante și valoroase colecții de artă din țară, care a aparținut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian.

Iubitorii de artă sunt așteptați să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu — cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecției realizată de un specialist al Muzeului Național de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obișnuită.

Participarea se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la numărul de telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 28 martie, ora 16.00.

Una dintre atracțiile muzeului este colecția de 19 pânze semnate de mari maeștri ai școlii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc.

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepțională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârșit al colecționarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiștilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea — Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petrașcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

O nouă vizită cu ghidaj gratuit, la Muzeul K. H. Zambaccian