Program special dedicat Anului Brâncoveanu, la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României a anuntat miercuri lansarea programului “Brancoveanu@MNaR”.

Programul va fi derulat pe tot parcursul anului 2014 în Galeria de Artă Veche Românească, unde este expusă cea mai reprezentativă, diversă şi bogată colecţie de obiecte de patrimoniu provenind din ansamblurile monumentale ctitorite de Constantin Brâncoveanu.

Pe 24 martie, de la ora 17.30, publicul este invitat în Lapidariul amenajat la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111), acolo unde este expus un bogat tezaur de sculptură brâncovenească. Doi dintre curatorii Galeriei de Artă Veche Româneasca – Emanuela Cernea şi Lucreţia Pătrăşcanu – vor prezenta monumentele brâncoveneşti evocate în acest spaţiu expoziţional, din perspectiva „martiriului” suferit de fiecare dintre acestea. “Prin repovestirea istoriei dramatice a obiectelor de patrimoniu expuse vom încerca să rememorăm drama familiei Brâncoveanu, care începea în ziua de 24 martie 1714, prin ordinul de mazilire comunicat la curtea voievodului din Bucureşti”, afirmă reprezentanţii muzeului.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19.

Aceasta este prima dintr-o serie de întâlniri cu publicul, organizate pe parcursul întregului an, care aduc în atenţia participanţilor diferite aspecte culturale şi artistice ale epocii brâncoveneşti, reinterpretate din perspectivă contemporană.

Program special dedicat Anului Brâncoveanu, la Muzeul Naţional de Artă al României