Institutul Francez din București va găzdui, în perioada 28 noiembrie – 22 decembrie, expoziția de fotografie Fred Fogherty: “Rucarest/Bucurestrada”.

Laureat al concursului de fotografie “Ochiul magic”, organizat de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Municipiului București, Fred Fogherty și-a descoperit talentul pentru fotografie într-o călătorie în jurul lumii, efectuată asemenea personajului lui Jules Verne, în 80 de zile.

Astăzi fotografiile sale reflectă o viziune artistică proprie asupra oamenilor și locurilor, din întreaga lume. Filozofia sa este de a arăta într-un mod diferit orașele localnicilor, dezvoltând în același timp unul din cele cinci simțuri, acela de a observa. De asemenea, de a le arăta frumusețile din jurul lor.

Conform declarațiilor sale, i-a luat ceva timp să cunoască Bucureștiul, întrucât nu a dorit să îl îmblânzească, ci a preferat să lase farmecul său să acționeze asupra lui, ca o muzică dulce și feerică.

“Acest oraș îți poate arăta imagini deosebite, deoarece dacă știi cum să il privești, îți va dezvălui sufletul său. Și astfel, prin intermediul acestei expoziții de fotografie, doresc să prezint viziunea mea asupra acestui oraș care m-a cucerit în mod irecuperabil cu farmecul său.

Călătoriile mele prin lume mi-au permis să îmi dezvolt instinctul de anticipare a situațiilor ce pot să apară, fiind un element-cheie în fotografia de stradă. Astfel veți găsi imagini și din alte locuri din aceasta lume, care dezvăluie cât de plină de surprize este lumea în care trăim.” — declară Fogherty.

Expoziția este organizată de către Ambasada Franței și Institutul Francez din București, iar vernisajul va avea loc vineri, la ora 18.00, în Atriumul Institutului Francez din bd. Dacia nr. 77.

“Rucarest/Bucurestrada”, expoziție de fotografie Fred Fogherty la Institutul Francez

| Arte vizuale |