Institutul Cervantes din Bucureşti organizează miercuri, de la ora 18.30 vernisajul expoziţiei de fotografie “Cerneală şi lumină. O privire înlăuntrul sufletului literaturii hispanoamericane”, de Daniel Mordzinski.

Expoziţia reuneşte 64 portrete ale unor binecunoscuţi reprezentanţi ai literaturii de limba spaniolă (din Spania şi America Latină), nume cunoscute cititorilor din România, printre care Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez, Eduardo Mendoza, Enrique Vila-Matas, Ernesto Sábato, Jorge Luis Borges, Alan Pauls, Roberto Bolano, Junot Díaz şi mulţi alţii.

Expoziția va fi deschisă până in data de 30 mai 2014.

Cunoscut drept “fotograful scriitorilor”, Daniel Mordzinski lucrează de mai bine de treizeci de ani la un ambiţios “atlas uman” al literaturii iberoamericane. Fotograful argentinian stabilit la Paris a făcut portretele reprezentanţilor celor mai de seamă ai literaturii de limba spaniolă. Talentul şi excepţionala sa sensibilitate literară i-au adus stima şi prietenia scriitorilor fotografiaţi. Mordzinski devine astfel complicele a trei generaţii de scriitori, unind sub privirea aparatului de fotografiat cele două ţărmuri ale Atlanticului. A fost fotograful oficial al unui număr important de întâlniri literare între care Salonul de Carte Iberoamericană de la Gijón, prestigiosul festival literar HAY Festival, apoi LEV de la Matosinhos şi VIVAMERICA de la Madrid. Lucrările sale, care au fost expuse în marile muzee din America Latina şi în cele mai importante centre şi festivaluri europene, se regăsesc şi în prestigioase colecţii de fotografie contemporană.

Scriitori hispanoamericani fotografiaţi de Daniel Mordzinski, la Institutul Cervantes