Strada e a noastră, expoziţia protestelor din toamna lui 2013

Comunitatea de artiviști civici „Niște Cetățeni” va organiza la Galeria IX din Bucureşti, în perioada 20 martie – 10 aprilie, expoziția „Strada e a noastră”, prin care îşi propune să facă o retrospectivă a mișcărilor de stradă din toamna lui 2013.

„Dezbatem, concertăm, vernisăm, proiectăm și expunem lucrări în premieră dedicate celor mai creative proteste românești. Dacă ai strigat «Uniți Salvăm» mărșăluind prin cartiere sau ai ocupat bulevarde în septembrie, vino să vedem la rece ce impact au avut protestele. Dacă n-ai luat parte la proteste, vino să afli cine sunt protestatarii și ce i-a împins la nesupunere civică”, afirmă organizatorii.

Expoziţia va avea mai ulte secţiuni: foto, video, ilustrație, pictură, instalații, muzică, live act, DIY promo, documentare şi evenimente. „Vrem să lăsăm moștenire o documentare ca la carte a «Uniți Salvăm Roșia Montană». În plus, expoziția va pune pe agenda publică o discuție despre rolul artistului în societate și despre cum contribuie creativitatea în mișcările civice”, mai spun organizatorii.

La expoziţie pot contribui şi alte persoane. Astfel, organizatorii căută bannere, pancarte sau alte obiecte legate de protest pentru a fi expuse. De asemenea, se acceptă încă lucrări artistice legate de proteste.

Comunitatea „Niște Cetățeni” este formată dintr-o „echipă de voluntari formată spontan pentru a băga protestul în galeriile de artă”, după cum afirmă reprezentanţii acesteia.

Galeria IX este situată pe Bulevardul Aviatorilor la numărul 9.

Strada e a noastră, expoziţia protestelor din toamna lui 2013