Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București vă invită sâmbătă, de la ora 16.00, la vernisajul expoziției artiștilor Flavia Pitiș și Radu Belcin, intitulată “Tăcere asurzitoare”.

“Flavia Pitiș și Radu Belcin sunt doi artiști emergenți care propun, prin discursuri complementare, o redescoperire a realismului magic. La primul contact cu lucrările lor, privitorul este frapat de o stranie, neliniștitoare și aproape de neîndurat poezie a imaginii. Folosind, precum odinioară Rene Magritte, obiecte familiare, recognoscibile, în spații și contexte neverosimile, cei doi artiști își coagulează viziunea în imagini încărcate de sens, poetic disciplinate. Cu o știință a redării volumelor și materialităților rar întâlnită în generația căreia îi aparțin, Flavia Pitiș și Radu Belcin oferă, în fiecare pânză, un regal de materiale prețioase — dantelă, mătase, stofă, marmură, satin—, o expresie vizuală nobilă, croită pe structura unor detalii semnificative, folosite ca pretexte pentru a ilustra povești pline de mister”, afirmă curatorul expoției Mădălina Mirea.

“Lucrările celor doi artiști înnobilează orice context, dau prestanță peretelui galeriei, muzeului sau colecției private de artă contemporană. Prestigiul de care se bucură cei doi pictori, mai cu seamă în afara granițelor țării, stă mărturie faptului că figurativul nu și-a epuizat valențele expresive și că artistul cu înzestrări speciale continuă să existe nestingherit, este apreciat și cultivat. Sunt onorată să îi avem ca invitați la Palat, la prima expoziție deschisă în anul de grație 2015”, mai spune Mădălina Mirea.

Expoziția poate fi vizitată până pe 30 martie.

„Tăcere asurzitoare”, la Palatul Mogoșoaia