Tururi-ghidate-Palatul-Regal-august-2014Muzeul National de Arta al Romaniei va invita in acest week-end la o serie de vizite ghidate in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal: Sufrageria Regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor. 
Vizitele au loc sambata, 16 august, si duminica, 17 august, de la orele 11.30, 14.00 si 16.30. Va amintim totodata ca vineri, 15 august, Muzeul National de Arta al Romaniei si muzeele-satelit (Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady) sunt inchise.  

Participarea la aceste tururi ghidate nu necesita o programare prealabila. Vizitatorii sunt rugati sa se prezinte cu 30 de minute in avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Nationale pentru achizitionarea biletelor de acces. Participarea se face in limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej poate fi vizitata si expozitia „Fragmente de memorie – Portrete Regale. Palatul Regal”, care isi propune sa reconstituie momente din istoria familiei regale (in anexa Salii Tronului) si a Palatului Regal (in anexa Sufrageriei Regale). Fotografii de epoca, planuri ale cladirii, piese de mobilier, portrete regale si obiecte disparate ajunse pana la noi sunt astazi expuse in calitatea lor de supravietuitori ai unor vremuri apuse.

Spatiile istorice ale Palatului Regal sunt deschise pentru public in al treilea week-end din fiecare luna. 

Durata: aproximativ o ora
Tarif bilet acces: 20 lei(intreg)/pensionari: 10 lei/studenti: 5 lei/elevi:
gratuit in perioada vacantelor
Taxa de fotografiere (fara blit si trepied): 100 lei
Taxa de filmare (amatori): 150 lei

Vizite ghidate in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal

| Arte vizuale, Evenimente |