Cartea „Bucureștii de altădată” de Constantin Bacalbaşa, republicată integral pentru prima dată

Prima reeditare integrală a cărţii „Bucureştii de altădată” de Constantin Bacalbaşa va fi lansată duminică la Librăria Humanitas de la Cişimigiu, la aproape nouă decenii de la prima publicare a lucrării din anul 1927, a anunţat Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN).

Cu prilejul lansării primului volum al cărţii, asociaţia îi invită pe bucureşteni la o discuție despre viața teatrelor şi cea politică, dar și despre scriitorii, cârciumarii, anticarii și școala bucureșteană de la finalul secolului al XIX-lea, pornind de la însemnările lui Constantin Bacalbașa.

Potrivit asociaţiei, apariția cărții reprezintă un bun prilej de reflecție asupra importanței memoriei orașului și a comunității, asupra importanței conservării și protejării patrimoniului construit al Bucureștilor, prilej de descoperire a vieții și moravurilor bucureștene, dar și a caselor și străzilor care, în parte, mai există și astăzi.

Invitați la eveniment vor fi istoricul Georgeta Filitti, criticul literar Dan C. Mihăilescu, editorul Tiberiu Avramescu și Edmond Niculușcă, preşedinte ARCEN.

Lansarea cărții va avea loc la ora 17.00.

 

Cartea „Bucureștii de altădată” de Constantin Bacalbaşa, republicată integral pentru prima dată

| Carte |