Oamenii se îndepărtează tot mai mult de lectură, antrenament al minţii, stimulent pentru imaginaţie şi adesea „leac“ sufletesc, care primeşte din ce în ce mai puţină atenţie şi din cauza progresului tehnologic. Cu toate acestea, există naţii care încă acordă câteva ore pe săptămână lecturii.

România nu se numără printre ţările campioane la citit, potrivit unor date ale Institutului Naţional de Statistică. Locuitorii ţării noastre petrec, în medie, 13 minute pe zi citind, iar această durată scade în funcţie de vârstă. Dacă micuţii cu vârste între 10-14 ani citesc în medie 26 de minute zilnic, timpul petrecut cu cartea în mână scade la 19 minute zilnic în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, în timp ce persoanele de peste 25 de ani alocă cititului 10-12 minute pe zi.

Cel mai educat popor: Islanda, ţara cu cei mai mulţi scriitori

Conform BBC, cel puţin unul din zece islandezi publică câte o carte, Islanda fiind, de asemenea, ţara cu puţin peste 300.000 de locuitori ce ar avea, pe lângă mulţimea de scriitori, şi cele mai multe persoane pasionate de lectură.

Citeste mai mult pe adev.ro/njm40r

Cel mai educat popor din lume: cine citeşte cel mai mult

| Carte, Evenimente |