Cel mai frumos poem dedicat României și limbii române, premiat cu 15.000 de lei

Editura Litera a anunţat joi lansarea unui concurs în urma căruia va fi desemnat autorul celui mai frumos poem dedicat României și limbii române.

Câştigătorul va primi un cec în valoare de 15 000 lei, cel mai mare premiu acordat până acum, în România sau în Republica Moldova, pentru poezie.

Concursul se adresează tuturor persoanelor fizice din România, Republica Moldova și diaspora care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute în regulamentul competiţiei și se desfaşoară în perioada 20 februarie -3 mai . Astfel, înscrierile vor avea loc în perioada 20 februarie – 15 aprilie, jurizarea, între 16 aprilie şi 1 mai, iar premierea, pe 3 mai.

Câştigătorul concursului va fi desemnat de către un juriu format din Dan C. Mihăilescu (președinte), Daniel Cristea-Enache, Elisabeta Lăsconi, Bedros Horasangian, Ciprian Măceşaru, Eugen Lungu (din partea Republicii Moldova) şi Ilieş Câmpeanu ( din partea Editurii Litera).

“A dedica un poem limbii natale e ca şi când i-ai scrie dintr-o îndepărtată apropiere mamei, iubitei, fratelui, sorei, tuturor celor dragi. Sau îngerului tău păzitor, cel pe care nu-l vezi niciodată, dar a cărui putere subtilă şi tandră o simţi mereu în preajmă. Este un act de iubire, de credinţă şi veneraţie, de curăţie şi nobilă simplitate”, a declarat Dan C. Mihăilescu.

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere și date despre concurs pot fi găsite pe site-ul editurii, care aniversează anul acesta 25 de ani de existenţă.

Cel mai frumos poem dedicat României și limbii române, premiat cu 15.000 de lei