România va fi, în 2018, invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume, anunță Ministerul Culturii, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în cadrul întrevederii ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, cu Oliver Zille, directorul Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, care a avut loc în marja reuniunii membrilor rețelei Traduki, găzduită de România, organism la care țara noastră a aderat în primăvara acestui an.

„O veste foarte bună pentru cultura și literatura română, cu o puternică încărcătură simbolică, fiind vorba de anul în care sărbătorim un secol de la Marea Unire. Astfel, în anul centenarului, avem ocazia de a promova literatura română în cadrul unuia dintre cele mai importante Târguri de carte din lume”, afirmă ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, citat în comunicat.

Organizat anual în luna martie, Târgul Internațional de Carte de la Leipzig este unul dintre cele mai mari târguri de gen, la nivel mondial, după cele de la Paris, Frankfurt și Goteborg.

Anual, în centrul atenției se află literatura națională a câte unei țări, invitatul special din 2015 fiind Israelul, în semn de omagiere a 50 de ani de relații diplomatice germano-israeliene.

România a fost prezentă în calitate de invitat special la Târgul de Carte de la Leipzig în anul 1998.

În 2018, România va fi invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig

| Carte, Evenimente |