Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui sâmbătă, de la ora 17.00, lansarea volumului de însemnări ale Papei Ioan Paul II “În mâinile Domnului. Insemnari personale, 1962–2003”, publicat de Editura Humanitas în traducerea prof. Constantin Geambaşu.

La eveniment vor participa ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygiel, pr. prof. dr. Wilhelm Danca, criticul literar Dan C. Mihăilescu, prof. Constantin Geambaşu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea. Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor la Editura Humanitas.

Mihai Ghiga si Claudiu Lobont vor oferi publicului un scurt recital de muzica sacră la viola d’amore şi teorbă.

“Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului XX sunt consemnaţi în această carte care, odată apărută în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Incredintaţe prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al Papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de Papă, ne oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care ne dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas, la Catedrala Sfantul Iosif va avea loc, de la ora 20.00, Concertul de muzica sacră italiană organizat în cadrul Festivalului Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Însemnările personale ale Papei Ioan Paul al II-lea, lansate la Editura Humanitas