Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) vă invită vineri, de la ora 12.00, la o întâlnire cu scriitorii polonezi Aleksander Nawrocki și Milosz Monasterki.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o evocare Tadeusz Rózewicz. Moderatorul evenimentului va fi scriitorul, ambasadorul și traducătorul Nicolae Mareș, iar amfitrion, Ioan Cristescu.

Aleksander Nawrocki este unul dintre cei mai importanți scriitori, editori și manageri culturali din Polonia. Este directorul revistei “Poezia astăzi” (care apare la Varșovia, din 1992) și organizatorul Zilei Mondiale a Poeziei sub patronajul UNESCO și al Ministerului Culturii din Polonia.

Miłosz Kamil Monasterski s-a născut în 1977 la Kalisz şi este membru la Uniunii Literaților Polonezi. El este autor a câtorva volume de versuri, este laureat al numeroase concursuri şi a primit Premiul pentru Tineri acordat de revista “POEZIA azi”.

Nicolae Mareș s-a născut în 1938 şi este absolvent al Universității din Varșovia (1966). Diplomat de carieră (1966-1999), el a trecut prin concurs toate treptele diplomatice şi este membru al Uniunii Scriitorilor din 1980. A publicat în presa românească și străină peste 500 de contribuții din domeniul literaturii universale, istoriei artei, comparatisticii literare, istoriei relațiilor româno-polone receptarea culturii române în străinătate, precum și din sfera relațiilor diplomatice și economice, unele cuprinse în volumele de eseuri: Diplomație, Politică, Cultură, Istorie, Spiritualitate. A publicat aproape 60 de volume, printre care antologii de poezie poloneză.

Întâlnire cu poezia poloneză contemporană, la MNLR