„Pentru ce mergem la Operă?”, un volum de Tiberiu Soare

Fundaţia Calea Victoriei a anunţat apariţia cărţii „Pentru ce mergem la Operă?”, scrisă de dirijorul Tiberiu Soare.

Potrivit reprezentanţilor editurii, cartea spune povestea a 13 opere şi balete celebre, văzute prin ochii dirijorului Tiberiu Soare. Volumul este adresat tinerilor şi adulţilor care iubesc muzica de operă şi baletul, cât şi celor care vor să descopere această lume încântătoare. Cartea, publicată în condiţii grafice deosebite, este însufleţită de 13 ilustraţii originale şi o copertă curajoasă, realizate de Maria Surducan.

Volumul cuprinde cele 13 conferinţe susţinute de dirijorul Tiberiu Soare în anii 2012-2013, în cadrul proiectului “Pentru ce mergem la operă?”, despre operele şi baletele „Traviata” de G. Verdi, „Boema” de G. Puccini, „Giselle” de  A. Adam, „Turandot” de G. Puccini, „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Carmen” de G. Bizet, „Rigoletto” de G. Verdi, „Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Olandezul zburator” de R. Wagner şi „Oedip” de G. Enescu.

“Îl regăsim pe dirijorul Tiberiu Soare în ipostaza de narator, povestind pasionat, erudit şi cu umor libretele operelor şi anecdotele apărute în jurul lor. Muzica iese din sala de concert, iar lumea spectacolelor prinde viaţă cu fiecare pagină citită. Capitol cu capitol, descoperim o nouă epocă, un compozitor fascinant, personaje pe care ajungem să le îndrăgim, simboluri puternice şi scene emoţionante. Poveştile cu care acest volum ne încântă şi ne deschid mintea şi sufletul pot fi considerate o cale către noi înşine, o formă de a ne bucura de lumea în care trăim, descoperind, probabil, cea mai sublimă formă de artă – muzica”, afirmă reprezentanţii editurii.

Cartea va fi disponibilă din data de 20 martie la sediul fundaţiei din strada Popa Soare nr. 40.

„Pentru ce mergem la Operă?”, un volum de Tiberiu Soare