Librăria Humanitas Kretzulescu va găzdui joi, de la ora 19.00, o nouă dezbatere pornind de la volumul de nuvele „Femeia sfâşiată“ de Simone de Beauvoir.

La discuţie vor participa Elisabeta Lăsconi, Lidia Bodea, Daniela Kammrath, Cristina Bazavan, Mihaela Cârlan şi Denisa Comănescu.

Dezbaterea va avea ca tematică situaţiile limită generate de disoluţia cuplului măcinat de trecerea timpului, infidelitate şi înstrăinare, despre ce înseamnă să devii victimă a aşteptărilor celorlalţi, dar şi a propriei respectabilităţi. Celebră atât pentru studiul de teoria feminismului „Al doilea sex“, cât şi pentru opera sa literară şi filozofică, Simone de Beauvoir alcătuieşte, prin cele trei nuvele din acest volum, un triptic exemplar al crizei existenţiale din viaţa unei femei. O altă nuvelă a scriitoarei Simone de Beauvoir, „Criză la Moscova“, a fost publicată, anul trecut, la Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei.

Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a făcut, împreună cu Jean-Paul Sartre, în Uniunea Sovietică între 1952 şi 1966, volumul „Criză la Moscova“ este o poveste despre dificultatea comunicării şi dependenţa în cuplu. Nicole şi André, doi profesori universitari, pleacă într-o călătorie la Moscova pentru a o vizita pe Maşa, fiica lui André dintr-o altă căsătorie. Sumbra realitate sovietică îl dezamăgeşte pe André şi declanşează un moment de tensiune în cuplu. Nicole se simte neînţeleasă şi abandonată, criza conjugală obligând-o să se repoziţioneze faţă de trecutul lor comun.

Seară Simone de Beauvoir, la Librăria Humanitas Kretzulescu