Coregraful Gigi Căciuleanu pregătește o montare inedită a spectacolului “Folia, Shakespeare & Co” şi un turneu

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o montare inedită a spectacolului “Folia, Shakespeare & Co”, care va avea avanpremiera la finalul lunii aprilie la Teatrul Metropolis din București, anunţă un comunicat remis vineri presei.

De asemenea, Căciuleanu are în pregătire un turneu național și internațional fără precedent care va avea loc în toamnă și va reuni mai multe spectacole și dezbateri. Trecând prin Caragiale și Shakespeare, turneul îi provoacă pe români și propune o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea națională: “românii nu sunt diferiți, ci universali”, după cum se arată în comunicat. „Ideea mea a fost să prelucrez artistic nişte teme naţionale şi să le adaptez la modernitate”, a spus Căciuleanu.

Coregraf, balerin și profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este Director Artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Își împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi TBOD din Constanţa.  În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul Gente. În 2003 este  numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile. Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Chevalier în Ordinului de Arte şi Litere, şi în România cu Steaua de Aur in grad de Cavaler.  Predă tehnica sa specifică şi transmite stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-class în cadrul instituţiilor de prestigiu precum: Conservatorul Naţional Superior La Villette, l’ Ecole de l’ Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambéry şi Rennes.

Coregraful Gigi Căciuleanu pregătește o montare inedită a spectacolului “Folia, Shakespeare & Co” şi un turneu