O montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co”, realizată de coregraful Gigi Căciuleanu, va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti, pe 23 şi 24 aprilie, de la ora 19.00, anunţă un comunicat de presa al instituţiei culturale.

Potrivit reprezentantilor Teatrului Metropolis, coregraful Gigi Căciuleanu reuşeşte prin această montare să îl readucă pe William Shakespeare în actualitate, punându-l faţă în faţă cu societatea contemporană, chiar la 450 de ani de la naşterea acestuia.

„În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin înţelepţi, iar înţelepţii nu-şi mai dau seama cât de smintiţi sunt. Textele lui Shakespeare ne apar ca acel mesaj trimis în spaţiul cosmic, redus la esenţe, concis şi schematic, de o aparenţă cât se poate de simplă şi naivă, dar conţinând, la adresa inteligenţelor extreterestre, într-un mic dreptunghi cu desene ca de copil, suma informaţiilor despre umanitate”, spune Gigi Căciuleanu.

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” este produs de Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, şi va fi jucat în avanpremieră pe 23 şi 24 aprilie, următoarele reprezentaţii fiind programate în luna mai.

„Folia, Shakespeare & Co” este parte a unui turneu naţional şi internaţional pe care Gigi Căciuleanu Romania Dance Company îl va susţine în această toamnă. „Sunt românii altfel?” este provocarea pe care o lansează spectacolul şi turneul. Trecând prin Ion Luca Caragiale şi William Shakespeare, turneul le propune românilor o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea naţională: „românii nu sunt diferiţi, ci universali”.

“Folia, Shakespeare & Co”, de Gigi Căciuleanu, în avanpremieră la Teatrul Metropolis