Cele mai bune scurtmetraje spaniole şi sud-americane, prezentate la Institutul Cervantes

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, de la ora 19.00, o nouă seară de scurtmetraje, potrivit unui comunicat de presă.

Începând cu luna ianuarie, Institutul Cervantes din București prezintă lunar o selecție a celor mai bune scurtmetraje spaniole și sud-americane din ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc în ultima zi de joi din lună, alternând lunar un program oferit de NexT cu un program oferit de Institutul Cervantes.

Pentru luna februarie, programul este oferit de Institutul Cervantes, filmele provenind dintr-o selecție mai amplă, denumită “Cortos en el mapa” / “Scurtmetraje pe harta Spaniei”, care prezintă scurtmetraje produse în diferitele comunități autonome ale Spaniei și care au fost prezentate în festivalurile spaniole de gen.

Joi va rula o primă parte a acestei selecții, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului “Canarias en Corto”. Este vorba despre filmele Cosas que olividamos (Spania, 2011, 29 minute – regizor Iván López), El circúlo (Spania, 2012, 20 minute – regizor: Eugenia Arteaga), En un momento (Spania, 2012, 16 minute – regizor: Vasni J. Ramos) şi La caja de Medea (Spania, 2012, 17 minute – regizor: Samuel Alarcón y José Cabrera Bentacort).

Biletele sunt de vânzare la Institutul Cervantes din București în ziua proiecției. Prețul unui bilet este 7 lei. Rezervări pot fi făcute la adresa de e-mail cult3buc@cervantes.es

Evenimentul este organizat cu sprijinul Canarias en Corto.

 

 

 

Cele mai bune scurtmetraje spaniole şi sud-americane, prezentate la Institutul Cervantes