La Braşov va avea loc în zilele de 4 şi 5 aprilie “Doc and Roll”, primul festival din România de filme documentare despre muzică şi muzicieni, rock şi rockeri.

“Puteţi afla adevăruri cutremurătoare despre cei mai mari scandalagii din rock, portrete candide, oameni care şi-au depăşit atît de mult condiţia, încît e greu să le suporte planeta faima!”, afirmă organizatorii despre festival.

Programul manifestării include şi concerte live cu Celelalte Cuvinte şi Byron.

Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinemateca Patria. Intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile. Seara, la clubul Rockstadt. Concertele sunt programate seara şi vor fi găzduite de clubul Rockstadt.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov.

Programul festivalului este următorul:

Some Kind of Monster (2004)

Un film care a facut istorie, povestea crizei din trupa Metallica si a înregistrării albumului St. Anger, primul disc din lume asistat de un psihanalist/terapist !

Vineri 4 aprilie ora 16.45

The Great Pretender (2012)

A fost și a rămas The Great Pretender! Un documentar biografic fascinant, primul despre solistul formației Queen, Freddie Mercury!

Vineri 4 aprilie ora 19.30

Crossfire Hurricane (2012)

Un documentar extraordinar despre Rolling Stones, povestit chiar de ei, la aniversarea de 50 de ani a trupei.

Sâmbătă 5 aprilie ora 16.45

God Bless Ozzy Osbourne (2011)

Un portret al celui mai iubit și țicnit scandalagiu, legendarul Ozzy, binecuvîntat de Dumnezeu și de toți sfinții rockului !

Sâmbătă 5 aprilie ora 19.30

“Doc and Roll”, primul festival de filme documentare despre muzică şi muzicieni