Festivalul de Film Asiatic, organizat de Mandragora Movies în colaborare cu Asociația de Film din China, se va desfășura în perioada 13+16 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

Selecția filmelor include atât producții autohtone precum drama istorică “Back to 1942” cu Zhang Guoli, Fiona Wang, Adrien Brody, sau comediile “Meet the Inlaws” cu Xu Zheng, Benz Hui și “Love” cu Zhao Wei în rolul principal, film ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film Berlin în cadrul secțiunii Panorama (2012), cât și co-producții cu parteneri străini precum “33 Postcards” cu Guy Pearce și Zhu Lin, film dublu nominalizat la Institutul de Film Australian (2013).

Programul complet al festivalului este după cum urmează:

Vineri, 13 iunie: 19.30 Love

Sâmbătă, 14 iunie: 14.00 On My Way și 16.00 Starry Starry Night

Duminică, 15 iunie: 18.30 Meet the Inlaws și 20.30 Back to 1942

Luni, 16 iunie: 18.00 33 Postcards

În data de 16 iunie va avea loc la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, partener al evenimentului, o proiecție specială a filmului “Back to 1942” în prezența unei delegații din China care cuprinde directori ai celor mai importante case de producție din China, și membrii ai Asociației de Film din Zhejiang și ai Federației Literare din Zhejiang.

Mandragora Movies este una dintre cele mai importante case de producție cinematografică din România. Din palmaresul companiei fac parte lung metrajele “După Dealuri” — regia Cristian Mungiu, triplu premiat la Festivalul de Film de la Cannes (2012), “Diaz — don”t clean up this blood” regia Daniele Vicari, câștigător al premiului publicului Panorama în cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2012).

Începând cu anul 2013 Mandragora Movies s-a implicat în proiecte culturale, organizând Festivalul de Film Asiatic cu scopul de a dezvolta schimbul cultural între cele două țări, de a realiza producții de anvergură și de a distribui filme românești în China.

Ediția din acest an este realizată cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Festivalul de Film Asiatic, la a doua ediţie