Festivalul Internaţional de Film DaKINO, la o nouă ediţie

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO se va desfăşura în perioada 12-16 martie în capitală, au anunţat luni organizatorii.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la CinemaPro, iar proiecțiile vor fi găzduite de Hollywood Multiplex București Mall.

Cea de-a 23-a ediţie a festivalului se va deschide cu filmul The Grand Budapest Hotel (Ursul de argint, Marele Premiu al Juriului , Berlinale 2014) în regia lui Wes Anderson, peliculă prezentată în avanpremieră în România. Printre lungmetrajele prezentate în cadrul festivalului se numără Moneyball: Arta de a învinge (șase nominalizări la premiile Oscar 2012, în regia lui Bennett Miller), Le passe/The Past (nominalizat pentru cel mai bun film străin, Globurile de Aur 2014 și Critics Choice Awards 2014, premiul pentru cea mai bună actriță — Bérénice Bejo, Cannes 2013, în regia lui Asghar Farhadi), Blue Jasmine (premiul Oscar 2014 pentru cea mai bună actriță în rol principal Cate Blanchette, în regia lui Woodie Allen), Al doilea joc (în premieră în România, în regia lui Corneliu Porumboiu).

Potrivit organizatorilor, cele cinci zile de festival vor fi pline de activități, filme în premieră, proiecții speciale și scurtmetraje care vor concura pentru premiile Dakino 23. De asemenea, vor avea loc workshop-uri de film și televiziune dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani.

Festivalul este organizat de Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Fundația DaKINO și Asociația FAMart şi cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Programul festivalului poate fi consultat aici.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO, la o nouă ediţie