Filmul premiat cu Palme d’Or la Cannes 2014, „Winter Sleep” de Nuri Bilge Ceylan, va rula în cinematografele din România începând cu 16 ianuarie, au anunțat distribuitorii, Asociația Macondo.

Filmul regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, cunoscut și pentru pelicula „Once Upon a Time in Anatolia”, este descris ca „o dramă cehoviană desăvârșită”. „Winter Sleep” spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podișul Anatoliei, care e într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar și cu sine însuși.

Aydin trăiește în micul hotel împreună cu tânăra sa soție, Nihal, și sora, Necla. De cum vine iarna în sat, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în același timp o cușcă ce hrănește animozitățile dintre cei trei. Puțin câte puțin, regizorul dezvăluie caracterul lui Aydin de om autosuficient, mulțumit cu ce poate realiza cu efort minim.

Scenariul scris de Nuri Bilge Ceylan împreună cu soția sa, actrița și fotografa Ebru Ceylan, preia elemente și teme din opera lui A.P. Cehov, dar majoritatea replicilor din film sunt inspirate de propria lor relație. „Timpul petrecut scriind a fost scurt, dar cel petrecut în dezbateri a fost mult mai lung”, mărturisea la un moment dat regizorul turc, citat în comunicat.

„Winter Sleep” va rula, începând cu 16 ianuarie, în București la Cinema Studio, Cinema Union, Cinema „Elvira Popescu”, Hollywood Multiplex București Mall, Movieplex, Grand Cinema Digiplex, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria în Târgu Mureș la Cinema Arta, în Constanța și Brașov, la Cityplex.

Filmul „Winter Sleep”, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2014, va rula și în cinematografele din România