KineDok, un nou proiect One World Romania de distribuţie alternativă de film documentar, va aduce, începând cu 1 iulie, 12 pelicule din centrul şi estul Europei în 20 de spaţii de proiecţii din 14 oraşe din România.

KineDok aduce filmele din Polonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Croaţia, România şi Danemarca – uneori însoţite de regizori, protagonişti şi experţi – şi în spaţii alternative, precum cafenele, cluburi, fabrici şi muzee.

Proiectul, cu aproximativ 200 de proiecţii, va ajunge în Bucureşti, Arad, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra-Neamţ, Sfântu Gheorghe, Timişoara şi Târgu Mureş.

Deschiderea de la Bucureşti are loc în ziua de 1 iulie, la cinema Elvira Popescu, la ora 19.30, cu proiecţia documentarului „Turneul de la Besence”, cunoscut şi ca „Men with Balls”. Protagonistul filmului este primarul satului maghiar Besence, Ignácz József, care a construit cu fonduri europene un teren de tenis în localitatea ce numără 126 de suflete şi un şomaj de 98%. El va fi prezent la Bucureşti, urmând să ajungă la Timişoara şi la Arad, unde, pe 2, respectiv 3 iulie, vor avea loc următoarele proiecţii ale filmului.

Catalogul de filme poate fi descărcat de pe http://kinedok.net/films?locale=ro.

KineDok, distribuţie alternativă de film documentar

| Evenimente, Film |